طرز تهیه بستنی جلاتو ایتالیایی Gelato؛ در خانه جلاتو ایتالیایی بسازید 😋🥰🍨

بستنی جلاتو

اگر تا به حال به ایتالیا سفر کرده باشید و یک جلاتوی محلی (بستنی ایتالیایی) را در جلاتریا یا همان بستنی‌فروشی به زبان ایتالیایی خورده باشید، به احتمال زیاد تفاوت بین بستنی و جلاتو ایتالیایی واقعی را تجربه کرده‌اید. ما امروز در پخت خونه قصد داریم طرز تهیه بستنی جلاتو ایتالیایی را به شما علاقمندان به سرو دسر و غذای خانگی آموزش دهیم. قطعاً سختی تهیه یک بستنی ایتالیایی خانگی به زحمتش می‌ارزد و باعث ذوق و علاقه اهالی منزل می‌شود.

کلمه جلاتو معادل ایتالیایی بستنی است. متراکم‌تر و نرم‌تر از بستنی آمریکایی است. به دلیل نسبت بیشتر شیر به خامه، مقدار چربی کمتری دارد و نسبت به بستنی که هوای کمتری را در خود جای می‌دهد، کندتر آب می‌شود. به همین دلیل، طعم جلاتو از بستنی غنی‌تر و آنقدر خامه‌ای است (با وجود اینکه خامه کمتری دارد) که در دهان آب می‌شود.

اساس جلاتو یک کاسترد خامه‌ای است که از شیر کامل و گاهی اوقات زرده تخم مرغ تهیه می‌شود که به جلاتو رنگ متمایل به زرد می‌دهد. جلاتو در دمای گرم‌تری نسبت به بستنی سرو می‌شود و بنابراین به موادی نیاز دارد که از ذوب شدن سریع آن جلوگیری کند.

این دستور غذا برای پایداری با شیر خشک غنی شده است در حالی که بسیاری از بستنی‌ها از مواد افزودنی برای یخ نگه داشتن آن استفاده می‌کنند. اگر این دستور تهیه بستنی جلاتو را امتحان کنید و به خوبی تهیه کنید، ممکن است هرگز بعد از این بستنی را از بازار نخرید.

بازم بخونین:  طرز تهیه گالت سیب یک دسر دلفریب پاییزی

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

مواد لازم برای تهیه بستنی جلاتو ایتالیایی

  • دو و نیم فنجان شیر کامل
  • یک قاشق غذاخوری عصاره وانیل تقسیم شده
  • یک‌سوم فنجان شکر خوب، پودر شده
  • یک‌چهارم فنجان شیر خشک بدون چربی
  • چهار عدد زرده تخم مرغ بزرگ
جلاتو
بستنی جلاتو با تزئین

دستور تهیه بستنی جلاتو ایتالیایی

شیر را در یک قابلمه بزرگ با ۱ قاشق چای‌خوری عصاره وانیل، ۲ قاشق چای‌خوری شکر و شیر خشک گرم کنید. خوب هم بزنید تا مطمئن شوید همه چیز مخلوط شده است.

شیر را با قاشق چوبی در قابلمه روی شعله هم بزنید. سپس حرارت را کم کنید و به مدت ۵ دقیقه بجوشانید. بعد از آن از روی حرارت بردارید و در حین آماده کردن بقیه مواد، بگذارید دم بکشد.

شیر را در قابلمه‌ای روی حرارت قرار دهید، قاشق چوبی را کنار بگذارید. زرده‌های تخم مرغ را با باقی‌مانده عصاره وانیل و شکر داخل کاسه میکسر بریزید. حداقل ۱۰ دقیقه با همزن بزنید تا تخم‌مرغ‌ها سبک، پفی و حجم آن‌ها افزایش یابد.

یک کاسه همزن به اندازه‌ای بزرگ قرار دهید که کاستارد را در فریزر نگه دارد یا کاسه را با تکه‌های یخ خنک کنید.

بازم بخونین:  طرز تهیه سالاد مکزیکی؛ یک سالاد گیاهی

مخلوط شیر را به آرامی گرم کنید تا گرم شود اما داغ یا در حال جوش نباشد تا کاستارد دلمه نشود.

مایع را به آرامی روی تخم مرغ‌های زده شده با همزن با سرعت متوسط بریزید. خیلی مراقب باشید و عجله نکنید.

شیر را به آرامی در مخلوط‌کن بریزید.

جلاتو
بستنی جلاتو را با تکه های میوه امتحان کنید

سپس کاسترد را به ماهی‌تابه برگردانید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مدام هم بزنید تا به آرامی بپزید و مخلوط به قدری غلیظ شود که پشت قاشق فلزی را بپوشاند.

کاسترد را در ظرف خنک شده بریزید و به هم زدن ادامه دهید تا کاستارد سرد شود.

درست کردن بستنی جلاتو با دست

جلاتو را در یک کاسه پلاستیکی با درب مناسب بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در فریزر قرار دهید.

کاسترد را بیرون بیاورید و با چنگال، همزن دستی یا همزن برقی هم بزنید تا کاستارد به قوام و یکدستی برسد. این کار را هر ۳۰ دقیقه ۳ یا ۴ بار انجام دهید.

جلاتو را در یک کاسه پلاستیکی با درب مناسب نگهداری کنید. جلاتو را ۱۰ دقیقه قبل از سرو از یخچال خارج کنید.

جلاتو را از داخل ظرف پلاستیکی با قاشق مخصوص بستنی درون لیوان بستنی‌خوری ریخته و سرو کنید.

تهیه جلاتو با بستنی ساز

دایره‌ای از کاغذ روغنی برش دهید و آن را روی سطح کاستارد قرار دهید (این کار از تشکیل پوست جلوگیری می‌کند). کاسترد را به مدت ۳ تا ۴ ساعت یا حتی یک شب در یخچال قرار دهید.

بازم بخونین:  طرز تهیه آشوره Aşure نوعی دسر ترکیه‌ای😋

با توجه به دستورالعمل بستنی‌ ساز آن را هم زده و بچرخانید.

بستنی جلاتو در لیوان
از طعم دهنده های مختلف میتوانید استفاده کنید

نکات دستور تهیه بستنی جلاتو

کاسه را از قبل سرد کنید زیرا این کار به خنک شدن سریع کاستارد کمک می‌کند و به‌طوری که جلاتوی تمام شده نرم و خامه‌ای شود. سرد نشدن خامه به این ترتیب به این معنی است که به پختن ادامه می‌دهد و خامه خیلی سفت می‌شود.

اطمینان حاصل کنید که شیر گرم است، نه خیلی داغ. آن را به تدریج در یک لایه نازک در مخلوط تخم مرغ بریزید.

اگر مخلوط شیر و تخم‌مرغ خیلی داغ شود، می‌تواند مقدار زیادی از حباب‌های هوا را که داخل تخم‌مرغ‌ها وارد شده است از دست بدهد. اگر از دماسنج استفاده می‌کنید، به دنبال دمای حدود ۱۷۰ درجه فارنهایت تا ۱۷۵ درجه فارنهایت باشید.

بستنی ژلاتو ایتالیایی
ژلاتو یا جلاتو به ایتالیایی همان بستنی می‌شود

انواع طعم‌ها و مزه‌های جلاتو

تنوع طعم‌های جلاتو ایتالیایی بی پایان است. رنگ‌ها و عصاره‌ها باید به شیر اضافه شود. می‌توانید از طعم دهنده‌های طبیعی برای افزودن به جلاتو استفاده کنید.

برای استراسیاتلا جلاتو، حدود ۲۸ تا ۴۲ گرم شکلات با کیفیت خوب را با حدود نصف قاشق چای‌خوری روغن نباتی ذوب کنید. شکلات ذوب شده را روی یک ورقه کاغذ روغنی بمالید و بگذارید تا با دمای اتاق خنک شود. سپس کاغذ را مچاله کنید تا شکلات را به تکه‌های کوچک تقسیم کنید و در نهایت روی بستنی جلاتو سرو شده در لیوان بستنی‌خوری بریزید.

میزان کالری بستنی جلاتو

میزان کالری ژلاتو به طور مستقیم به مواد تشکیل دهنده آن بستگی دارد. بستنی شیر بدون مواد افزودنی حاوی حدود ۲۲۰ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم است. اگر دسر با مواد افزودنی را ترجیح می دهید، باید بدانید که هر جزء اضافه شده باعث افزایش ارزش کالری می شود. به عنوان مثال، با شکلات یا آجیل حاوی بیش از ۳۰۰ کیلو کالری در ۱۰۰ گرم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *