طرز تهیه سس سالسا ورده توسکانی؛ یک سس مدیتراینه‌ای بی‌نظیر

سس سالسا

سالسا ورده توسکانی یک سس سبز سنتی ایتالیایی است که به منطقه توسکانی ایتالیا برمی‌گردد. این سس ایتالیایی را بیشتر با انواع کباب می‌خورند. سس‌ها که به نوعی یک چاشنی و طعم‌دهنده کمکی به حساب می‌آیند می‌توانند غذای شما را متفاوت‌تر کنند. طعم‌ها را ترش، شور، شیرینی یا ملس کنند. ترکیب انواع مزه‌ها از گیاهی تا گوشتی در انواع سس می‌تواند هر کسی را به‌وجد آورد.

مجله آشپزی پخت خونه قصد دارد انواع سس‌های غیر ایرانی را منتشر کند تا شما را با فرهنگ‌های غذایی از سراسر جهان آشنا کند.

سس سالسا سبز در یک ظرف چینی سفید رنگ
سس سالسا یک سس ویژه برای آدم های خاص

مواد لازم

  • ۲ عدد تخم مرغ آب پز
  • جعفری، دسته کوچک، فقط برگ
  • کیپر ۱۰ تا ۱۵ عدد
  • سیر۱ حبه
  • روغن زیتون
  • سرکه (سیب)، آب پاش
  • کمی خمیر آنچوی یا ۱ فیله آنچوی (اختیاری)

مواد فوق (به جز روغن و سرکه) را با استفاده از غذاساز به خمیری صاف (اما نه کاملاً یکنواخت) تبدیل کنید. روغن زیتون و سرکه را اضافه کنید و بعد به آن نمک می‌زنیم.

بازم بخونین:  طرز تهیه مسقطی خوراکی خوشمزه شیرازی‌ها

حالا سس را کمی استراحت می‌دهیم تا همه طعم‌ها با هم ترکیب شوند.

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

سس سالسا آجیلی در یک ظرف سفالی با قاشق چوبی کنارش
سس سالسا مدیترانه ای

کیپر capers

یک گیاه مخصوص مناطق گرمسیر و مدیترانه‌ای است که به بوته‌ های کپر یا کپربوش هم نامیده می‌شود. این گیاه بیشتر در شمال و جنوب سیسیل در ایتالیا رشد می‌کند. این منطقه به دلیل زمین‌های آتشفشانی و آب‌وهوایی با بارش بسیار کم، شرایط ایده‌آلی برای رشد کیپر دارد.

بازم بخونین:  تهیه پودینگ پاییزی به راحتی آب خوردن

درختچه‌ای خاردار با گل های سفید متمایل به صورتی و خوشبو که میوه آن کاپاریس یا همان کیپر خطر ابتلا به سرطان‌ها و سایر بیماری‌های مزمن ناشی از التهاب را به خاطر آنتی‌اکسیدان زیادش کاهش دهد. کیپر حاوی طیف گسترده ای از آنتی اکسیدان‌ها مانند فلاوانول‌ها است که می‌تواند از التهاب و آسیب سلولی جلوگیری کند.

کیپر همچنین می‌تواند به حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها، بهبود تولید آنزیم‌ها و بهبود متابولیسم مواد مغذی از جمله کربوهیدرات‌ها، پروتئین‌ها و چربی کمک کند. این امر به این دلیل است که کپر حاوی مقدار زیادی مواد معدنی و ویتامین‌ ها از جمله آهن، کلسیم، مس، سدیم، ویتامین‌های A، K و B کمپلکس است.

قبل از اینکه کیپر به طور گسترده در آشپزی مورد استفاده قرار گیرد، در طول قرن‌ها یونانیان و رومیان باستان از کاربردهای دارویی گیاه کیپر و جوانه‌های آن به دلیل خاصیت ادرارآور، نیروبخش و هضم‌کننده آن یاد کرده‌اند. امروزه کیپر یک ماده ضروری در غذاهای مدیترانه‌ای است و در اکثر غذاهای سنتی سیسیلی (منطقه‌ای در ایتالیا) استفاده می‌شود.

بازم بخونین:  طرز تهیه مربای توت‌ فرنگی🍓🍓

سبز با لکه‌های زرد روشن، جوانه‌های Cappero di Pantelleria تنها با استفاده از نمک تازه دریا حفظ می‌شوند و رشد می‌کنند. برای حفظ عطر و بوی گیاهی، کپر پانتلریا هرگز پخته نمی‌شود، بلکه صرفاً برای تکمیل غذا استفاده می‌شود یا خرد شده و به سس‌های تارتار ماهی و گوشت اضافه می‌شود.

سس سالسای مدیترانه‌ای
سس سالسا با آنچوی

آنچوی Anchivies یا همان ماهی کلیکا

آنچوی‌ها حدود ۱۴۰ گونه هستند که «ماهی علوفه ای» هم نامیده می‌شوند. این به سادگی به این معنی است که آنها ماهی‌های کوچکی هستند که توسط ماهی‌های بزرگتر، پرندگان دریایی و پستانداران دریایی تغذیه می‌شوند. اقیانوس‌های هند، اطلس و اقیانوس آرام و همچنین دریاهای سیاه و مدیترانه محل عرضه آنچوی در جهان هستند.

اکثر ما بیشتر با انواع کنسرو ماهی آنچوی آشنا هستیم. به دلیل اندازه کوچک‌شان، استخوان‌هایشان را می‌شود خورد. ضمن آن‌که هنگام پخت کنسرو آنچوی (کیلکا)، استخوان آن‌ها تقریباً به‌طور کامل حل و فقط طعم آن باقی می‌ماند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *