طرز تهیه غذای سنتی و کاملا گیاهی میرزا قاسمی

میرزا قاسمی

میرزا قاسمی را قطعاً همه می‌شناسید. غذایی بسیار لذیذ با طعمی دودی و عطر سیر فراوان. این یک شاهکار از جنگل‌های سرسبز شمال ایران است. ضمن آنکه این کاملاً یک غذای گیاهی است و دقیقاً نقطه اوج هنر آشپزی در ایران ما. چراکه معمولاً با شنیدن غذای گیاهی تصور یک غذای بی‌طعم و مزه به ذهن وارد می‌شود. حال ‌آنکه طرز تهیه غذای سنتی میرزا قاسمی شاهکاری در بین غذاهای گیاهی و تمام غذاهای ایرانی است.

مجله آشپزی پخت خونه با وجودی که می‌داند تعداد زیادی از بانوان و حتی آقایان این سرزمین با دستور پخت میرزا قاسمی آشنا هستند برای اینکه این شاهکار آشپزی در ایران را در مجموعه دستور پخت‌های خود داشته باشد آن را برای شما می‌آوریم.

من هنوز خاطره آن روز زیبا را در کودکی به یاد دارم که مادرم برای اولین بار این غذا را طبخ کرد و باعث شگفتی من شد و من در عین حال که کودک بودم از مادرم دستور پخت این غذا را یاد گرفتم و به این فکر بودم چه خوب می‌شود که خودم روزی آن را بپزم.

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

میرزا قاسمی تزئین شده در پوست بادمجان
میرزا قاسمی تزئین شده در پوست بادمجان

مواد لازم برای پخت میرزا قاسمی

  • بادمجان بزرگ ۳ عدد
  • گوجه فرنگی ۵ عدد
  • ۴ حبه سیر خرد شده
  • ۴ عدد تخم مرغ
  • ۱ قاشق چایخوری پودر زردچوبه
  • ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز آسیاب شده (اختیاری، برای حرارت)
  • نمک برای طعم دادن
  • فلفل، به میزان دلخواه
  • روغن زیتون
میرزا قاسمی در ظرفی قدیمی و زیبا
خوشمزه شدن میرزا قاسمی راز و رمز بسیار دارد

طرز تهیه میرزا قاسمی

۱. بادمجان ها را کباب کنید. برای این کار آنها را می‌توانید روی گاز بگیرید یا روی ذغال برافروخته و سرخ. می توانید این کار را مستقیماً روی اجاق گاز، با استفاده از گریل یا در فر انجام دهید. اگر از اجاق گاز یا گریل استفاده می کنید، بادمجان ها را مستقیماً روی شعله قرار دهید و گهگاه آن ها را بچرخانید تا پوست آن ذغالی شده و داخل آن نرم شود. اگر از فر استفاده می‌کنید، آن را با دمای ۴۰۰ درجه فارنهایت (۲۰۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید و بادمجان ها را روی یک ورقه پخت قرار دهید. حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه یا تا زمانی که نرم شوند و پوست آن ذغالی شود، تفت دهید. از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شوند.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش دوغ 🥣😋😍

۲. وقتی بادمجان‌ها به اندازه کافی خنک شدند، پوست زغالی را جدا کرده و دور بریزید. تفاله بادمجان تفت داده شده را به قطعات کوچک خرد کنید و کنار بگذارید.

۳. در یک کاسه جداگانه، گوجه‌فرنگی‌ها را پوست گرفته و خرد کنید.

۴. در یک ماهیتابه بزرگ، مقدار زیادی روغن زیتون را روی حرارت متوسط گرم کنید.

بازم بخونین:  طرز تهیه کشک بادمجان با عدس؛ یک غذای سنتی ایرانی دیگر

۵. سیر ریزشده را به روغن داغ اضافه کنید و تفت دهید تا معطر شود اما قهوه‌ای نشود. یادتان باشد که سیر زیاد می‌تواند به خوشمزگی غذا بیفزاید.

۶. پودر زردچوبه و فلفل قرمز آسیاب شده (در صورت استفاده) را به مخلوط سیر و روغن اضافه کنید. خوب هم بزنید تا طعم ها با هم ترکیب شوند.

۷. گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را به ماهیتابه اضافه کنید و بپزید تا آب آن‌ها گرفته شود و شروع به نرم شدن کنند.

۸. حالا بادمجان کبابی را به مخلوط گوجه‌فرنگی در تابه اضافه کنید. همه چیز را با هم مخلوط کنید و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد تا طعم‌ها مخلوط شوند.

۹. با توجه به سلیقه خود نمک و فلفل بزنید. به یاد داشته باشید، بادمجان ها تمایل به جذب نمک دارند، بنابراین ممکن است لازم باشد چاشنی آن را تنظیم کنید.

۱۰. تخم مرغ ها را بشکنید و با مواد داخل ماهیتابه مخلوط کنید و حرارت را کم کنید، در تابه را بپوشانید و بگذارید بجوشد تا تخم‌مرغ کاملاً بپزد. پس از پخته شدن تخم‌مرغ‌ها، ماهیتابه را از روی حرارت بردارید.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش جو اسفناج برای افراد سرما‌خورده‌

۱۱. درون بادمجان هایی که از قبل پخته اید مثل چاه خالی کنید و درون چاه از مواد میرزا قاسمی بریزید و سپس به زیبایی روی میز سرو کنید.

یادتان باشد که برخی در این موقعیت تخم‌مرغ‌ها را در مخلوط بادمجان و سیر و گوجه هم ‌میزنند که ظاهری شبیه به املت پیدا می‌کند و برخی تخم‌مرغ‌ها را دست نمی‌زنند و در ماهیتابه را ‌می‌گذارند تا آن به آرامی در بین مخلوط بپزد. من به شخصه این حالت را بیشتر دوست دارم و فکر می‌کنم اصل رسپی میرزا قاسمی همین باشد.

میزان کالری میرزا قاسمی

میرزا قاسمی یک غذای خوشمزه سنتی ایرانی است که با بادمجان، گوجه‌فرنگی، سیر و تخم‌مرغ درست می‌شود. حجم کالری در یک وعده معمولی میرزا قاسمی می‌تواند بر اساس اندازه وعده و مواد استفاده شده متفاوت باشد. با این حال، یک تخمین کلی از کالری این غذا به شما ارائه میدهیم.

به طور متوسط، یک وعده میرزا قاسمی (تقریباً ۱ فنجان یا ۲۴۰ گرم) حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ کالری دارد. لطفاً به خاطر داشته باشید که این فقط یک تخمین است و محتوای کالری واقعی ممکن است بسته به دستور پخت و روش پخت مورد استفاده متفاوت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *