طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه برای مهمانی

لوبیا پلو

لوبیا پلو یک غذای لذیذ و خوشمزه است که هم طبخ آسانی دارد و هم در بیشتر ایرانی‌ها طرفدار دارد. مجله آشپزی پخت خونه سعی دارد امروز طرز تهیه لوبیا پلو ، که یک غذای سنتی است را در اختیار شما قرار دهد تا فرهنگ غذایی کشور را حفظ کند.

لوبیا پلو در فصل تابستان که لوبیا سبز تازه در میدان تره‌بار به وفور یافت می‌شود همراه با ماست و پونه یا سالاد شیرازی یک غذای هوس‌انگیز و لذیذ ایرانی است که هم برای مهمان و هم برای اهل منزل مناسب است.

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

لوبیا پلو غذای سنتی ایرانی
لوبیا پلو با تکه های گوجه فرنگی

مواد لازم برای پخت لوبیا پلو

  • ۲ فنجان برنج
  • ۱ فنجان لوبیا سبز تازه یا یخ زده، خرد شده
  • ۱ پیاز بزرگ، ریز خرد شده
  • ۳ عدد گوجه فرنگی رسیده، خرد شده
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • یک‌چهارم فنجان روغن نباتی
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری زعفران آسیاب شده (اختیاری)
  • یک‌چهارم قاشق چای‌خوری زردچوبه آسیاب شده
  • یک‌دوم قاشق چای‌خوری زیره آسیاب شده
  • یک‌دوم قاشق چای‌خوری دارچین آسیاب شده
  • هل آسیاب شده یک‌چهارم قاشق چای‌خوری
  • نمک و فلفل برای چشیدن
  • ۳ فنجان آب
  • ۲ قاشق غذاخوری کره
لوبیا پلو بدون گوشت در یک ظرف سفالی
لوبیا پلو بدون گوشت برای وجترین ها

دستور پخت لوبیا پلو

در یک قابلمه بزرگ، روغن نباتی را روی حرارت گرم کنید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش گوجه‌فرنگی🍅🍅🥣

گوجه‌فرنگی‌های رنده‌شده، رب گوجه‌فرنگی، زردچوبه، زیره آسیاب شده، دارچین، هل آسیاب شده، نمک و فلفل را اضافه کنید. مخلوط را حدود ۱۰ دقیقه بپزید تا گوجه‌فرنگی‌ها سرخ شوند و طعم‌ها با هم مخلوط شوند.

لوبیا سبز خورد شده را به مخلوط گوجه فرنگی اضافه کنید و ۵ دقیقه دیگر تفت دهید و هر از گاهی هم بزنید. سپس  یک لیوان آب جوشیده بریزید تا لوبیاها پخته شود و مواد شما شبیه سس شود و آب آن کشیده شود.

بازم بخونین:  طرز تهیه فلفل دلمه ای شکم پر با سبزیجات

در یک قابلمه جداگانه، ۳ فنجان آب را به جوش بیاورید. برنج خیس شده را به همراه کمی نمک اضافه کنید. برنج را حدود ۵ تا ۷ دقیقه بپزید تا نیم‌پز شود.

لوبیا پلو نمای نزدیک
لوبیا پلو باید سس گوجه فرنگی آن زیاد باشد

برنج نیمه‌پز را آبکش کرده و نیمی از آن را با مخلوط سس گوجه فرنگی و لوبیا سبز به قابلمه اضافه کنید. به آرامی مخلوط کنید تا برنج و سبزیجات ترکیب شوند.

مخلوط آب زعفران را که از قبل آماده کردید روی برنج و سبزیجات بپاشید تا رنگ طلایی و طعمی دلپذیر به خود بگیرد. نصف باقی‌مانده برنج نیمه پز را روی مخلوط گوجه فرنگی و لوبیا سبز اضافه کنید. کره را روی برنج بریزیذ.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش خرفه؛ یک غذای مناسب برای گیاه‌خواران

روی قابلمه را با یک دمکنی آشپزخانه تمیز بپوشانید. این به جذب رطوبت اضافی کمک می‌کند. برنج را حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ملایم بپزید و اجازه دهید دم بکشد.

در پایان برنج را به آرامی در ظرف سرو بریزید. در صورت تمایل، برنج را با خلال بادام یا پسته خرد شده تزیین کنید تا طعم و بافت بیشتری پیدا کند.

لوبیا پلو در ظرف یچینی کنار قاشق و چنگال
لوبیا پلو با دارچین و زعفران بسیار خوش طعم است

میزان کالری لوبیا پلو

می‌توان تخمینی از میزان کالری غذای لوبیا پلو را بر اساس مواد لازم ارائه داد:

  • ۲ فنجان برنج ۷۲۰ کالری
  • ۲فنجان لوبیا سبز خرد شده ۳۱ کالری
  • ۱ پیاز بزرگ (تقریباً ۴۴ کالری)
  • گوجه فرنگی رسیده تقریباً ۷۵ کالری
  • ۳ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی تقریباً ۵۴ کالری
  • یک‌چهارم فنجان روغن نباتی تقریباً ۴۷۷ کالری

این مقادیر تخمینی حدود ۱۴۰۱ کالری می‌باشد. که به ازای هر نفر حدود ۴۰۷ کالری است. لطفاً توجه داشته باشید که این یک تخمین تقریبی است و حجم کالری واقعی ممکن است بر اساس عوامل مختلف متفاوت باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *