طرز تهیه یخنی باقلا، یک غذای گیاهی اصیل ایرانی

یخنی باقلا

حتماً می‌پرسید یخنی چیست؟ یخنی در آشپزی سنتی ما به مایعی گفته می‌شود که محصول جوشانده شدن انواع گوشت و حبوبات است و تبدیل به مایع خورش می‌شود. در اصل همان چیزی است که امروزه به آن سس گفته می‌شود.

امروز در مجله آشپزی پخت خونه قصد داریم یک غذای ایرانی‌اصل را آموزش دهیم که بین نوعی آبگوشت گیاهی و خورش گیاهی است.

یخنی باقلا را می‌توان مانند آبگوشت سرو کرد. یعنی آب را در انتهای کار جداگانه خورد و باقی مواد را کوبید و جدا سرو کرد.

واقعیتش را بگوییم خود ما برای سرو و خوردن این غذا به شدت بی‌تاب شده‌ایم و هوس پخت آن در منزل به سرمان زده است. امیدواریم لحظات شادی را کنار خانواده و این غذای خوب سپری کنید.

بازم بخونین:  طرز تهیه یخمه ترش؛ از غذاهای کوبیدنی

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

یخنی باقلا در یک ظرف سفالی
یخنی باقلا با تزئین پیازداغ و پیازچه

مواد لازم برای پخت یخنی باقالا برای ۴ نفر

  • باقالا سبز نیم پیمانه (۱۵۰ گرم)
  • بلغور گندم ۴ قاشق غذاخوری (۴۵ گرم)
  • برنج سبوس‌دار نیم کوب: نیم پیمانه (۶۷ گرم)
  • لوبیا سفید نیم پیمانه (۱۳۰ گرم)
  • سیب زمینی ۴ عدد کوچک (۵۸۰ گرم)
  • تره، جعفری و شنبلیله ۵۰۰ گرم
  • پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط ۴۸۰ گرم
  • نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل ادویه کاری به میزان لازم
  • لیموترش تازه یا لیمو عمانی در صورت تمایل
  • روغن حیوانی (گاوی)، روغن کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم (۵۰ گرم)
یخنی باقلا رستورانی
یخنی باقلا به روش رستورانی تزئین کنید

روش تهیه یخنی باقالا

حبوبات را از قبل خیس می‌کنیم. لوبیا سفید را با آب و مقداری زردچوبه کاملاً می‌پزیم. سبزیجات را به تکه‌های بزرگ خرد می‌کنیم.

بازم بخونین:  طرز تهیه كوبيده لوبيا سفيد؛ منبع فیبر و خوشمزه

باقالا سبز، بلغور گندم، برنج ،سبزیجات و سیب‌زمینی را همراه نمک، فلفل، زنجبیل و کمی زردچوبه با مقدار آب مناسب می‌پزیم.

پیاز را با روغن و ادویه کمی تفت داده و به مواد قبلی افزوده و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته شود. در نهایت لوبیا پخته شده را به همراه پودر لیمو به غذا اضافه میکنیم آب حبوبات و سیب زمینی را کاملاً جدا کرده و در ظرف مورد نظر می ریزیم. بقیه مواد را می کوبیم. یخنی باقلا شما آماده سرو است . کنار خانواده و دوستان خود سرو کنید و لذت ببرید.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش دوغ 🥣😋😍

میزان کالری یخنی باقلا

لطفاً توجه داشته باشید که این یک تخمین تقریبی است و تعداد کالری واقعی ممکن است بسته به مقادیر خاص و مقدار مواد تشکیل دهنده مورد استفاده در تهیه سوپ متفاوت باشد. کل کالری موجود در سوپ بر اساس مواد استفاده شده در آن حدود ۱۳۸۲ کالری میباشد . در واقع برای هر نفر حدود ۳۴۵ کالری میباشد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *