طرز تهیه یخمه ترش؛ از غذاهای کوبیدنی

یخمه ترش

یخمه ترش از غذاهای کوبیدنی است که مجله پخت خونه چندین نمونه آن‌را قبلاً منتشر کرده است. امروز این غذاها در سفره‌های ایرانی خالی و ما قصد داریم برای تنوع سفره‌های غذایی از این غذاهای فراموش‌شده را دوباره زنده کنیم. شاید به خاطر وجود آلوچه اسم این غذا یخمه ترش شده است.

ولی در کل غذاهای کوبیدنی به خاطر داشتن حبوبات منبع سرشاری از فیبر هستند. ما به شما توصیه می‌کنیم حتماً یک بار خود را به ضیافت یخمه ترش مهمان کنید و از طعم آن لذت ببرید. یخمه ترش از غذاهای معروف اصفهان است که ممکن است شهرهای دیگر ایران آشنایی چندانی با آن نداشته باشند.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش جو کدو
یخمه ترش اصفهانی
یخمه ترش از غذاهای کوبیدنی اصفهانی است.

مواد لازم برای ۴ نفر

  • برنج سبوس‌دار نیم‌کوب: دو و نیم پیمانه یا ۳۳۵ گرم
  • لوبیا سفید: ۱ پیمانه یا ۱۳۰ گرم
  • گردو: ۱۲ عدد یا ۷۵ گرم
  • آلوچه برقانی: ۱۲ عدد ۱۲۰ گرم
  • نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل به میزان لازم
  • زعفران آب شده به میزان لازم
  • روغن حیوانی (گاوی) یا روغن کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم ۵۰ گرم
بازم بخونین:  یک دستور پخت متفاوت برای سیرابی که تا به حال نخورده‌اید

روش تهیه یخمه ترش

برنج و لوبیا را از قبل خیس می‌کنیم. سپس لوبیا را با آب و مقداری زردچوبه کاملاً. می‌پزیم.

برنج و گردوی کوبیده شده و آلوچه را همراه کمی نمک کاملاً می‌پزیم. سپس آلوچه‌ها را از هسته جدا کرده و مجدداً به همراه لوبیا، فلفل و زنجبیل به غذا اضافه می‌کنیم. مقداری زعفران آب شده را به مواد داخل ظرف افزوده و اجازه می‌دهیم غذا پخته و بدون آب شود. در انتها این غذا را قبل از سرو می‌کوبیم.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش ترخون؛ یک غذای گیاهی محشر

کلمات مرتبط با طرز تهیه یخمه ترش

یخمه ترش، یخنه ترش، غذای یخمه ترش، یخمه لوبیا، طرز تهیه یخمه ترش، یخمه ترش اصفهانی، طرز تهیه آش سیرابی اصفهان، طرز تهیه حلوای زنجبیلی برای ۵۰ نفر، طرز تهیه سیرابی اصفهان، کباب سگ زنده، تولید غذای گربه، یخمه، سیرابی برای سگ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *