گراتن سیبزمینی و اسفناج یک غذای فرانسوی است. این غذای گیاهی خوشمزه، سیبزمینیهای نازک برشخورده را با لایههای پر از خامه، کره و پنیر رندهشده ترکیب میکند، که منجر به ترکیبی از طعمها میشود. گراتن سیب زمینی به عنوان یک غذای جانبی مجلل یا بهعنوان غذای اصلی سرو میشود.
مجله آشپزی پخت خونه سعی دارد شما را با مواد اولیه سالم و ساده و غذاهای خوشمزه غیرایرانی آشنا کند. خود را در کنار خانواده و عزیزان به یک غذای معروف فرانسوی لذیذ مهمان کنید. گراتن حتی میتواند یک پیشغذا به شمار آید.
مواد لازم برای تهیه گراتن سیب زمینی و اسفناج برای ۴ نفر
- ۴ عدد سیبزمینی متوسط پوست کنده و نازک برش دادهشده
- نیم کیلو اسفناج تازه شسته و خرد شده
- ۱ عدد پیاز کوچک، ریز خرد شده
- ۲ حبه سیر خرد شده
- ۲ فنجان پنیر پیتزا رندهشده
- ۱ فنجان خامه غلیظ
- ۲ قاشق غذاخوری کره
- ۲ قاشق غذاخوری آرد همه منظوره
- نمک و فلفل به میزان لازم
- یکچهارم قاشق چایخوری جوز هندی آسیابشده (اختیاری)
- جعفری تازه خرد شده برای تزئین (اختیاری)
دستور پخت گراتن سیب زمینی و اسفناج
- فر را با دمای ۳۷۵ درجه فارنهایت (۱۹۰ درجه سانتیگراد) گرم کنید.
- یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط اجاق گاز گرم کنید و یک قاشق غذاخوری کره به آن اضافه کنید. پیاز و سیر خرد شده را تفت دهید تا طلایی شوند. اسفناج خرد شده را اضافه کنید و سپس تفت دهید تا اسفناجها هم پخته شوند و بعد نمک و فلفل را اضافه کنید. مخلوط اسفناج را از ماهیتابه خارج کرده و کنار بگذارید.
- در همان ماهیتابه، بقیه قاشق غذاخوری کره را اضافه کنید و بگذارید ذوب شود. آرد را روی کره ذوبشده بپاشید و ۱ تا ۲ دقیقه مرتب هم بزنید تا بوی خامی آن گرفته شود و یکدست شود. در حالی که به هم زدن ادامه میدهید، خامه غلیظ را به آرامی داخل آن بریزید. مخلوط را حدود ۲ تا ۳ دقیقه بپزید تا غلیظ و یکدست شود.
- بعد حدود نیم فنجان پنیر رنده شده را هم بزنید تا کاملاً ذوب شود. حالا همه چیز را با نمک، فلفل و جوز هندی (در صورت تمایل) مزه دار کنید.
- یک ظرف پخت تقریباً ۲۲ در ۳۲ سانتی یا اندازه مشابه را چرب کنید. نیمی از سیبزمینیهای ورقهشده را کف ظرف بچینید. مخلوط اسفناج را به طور مساوی روی سیبزمینیها پخش کنید. سپس برشهای سیبزمینی باقیمانده را روی آن اضافه کنید.
- سس پنیر را به طور یکنواخت روی سیبزمینیهای لایهلایه و اسفناج بریزید. حالا روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید و در فر از قبل گرم شده قرار دهید. حدود ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که سیبزمینیها پخته شوند.
- سپس فویل را بردارید و باقیمانده پنیر را روی گراتن بپاشید و دوباره به فر برگردانید. برای ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر یا تا زمانیکه روی آن قهوهای طلایی و حبابدار شود، بپزید.
- قبل از سرو اجازه دهید گراتن کمی خنک شود. در صورت تمایل با جعفری تازه خردشده تزئین کنید. از گراتن اسفناج و سیبزمینی خود لذت ببرید!