طرز تهیه فلافل؛ غذای دوست‌ داشتنی خیابانی و گیاهی

فلافل

فلافل غذایی است که چند ملیت بر سر مالکیت معنوی آن با هم سر جنگ دارند. گفته می‌شود که لبنانی‌ها ادعا دارند که فلافل از آن آن‌هاست ولی اسرائیلی‌ها هم این ادعا را دارند که در اصل فلافل اسرائیلی است. در مناطق زیادی در عراق و ایران هم فلافل از قدیم‌الایام در خیابان‌ها پخته و فروخته می‌شده است که معروف‌ترین آن‌ها در ایران، شهرهای آبادان و اهواز است. امروز طرز تهیه فلافل را به شما آموزش میدهیم و اما بدانید که دیگر فلافل را نمی‌توان به یک قوم و ملت خاص مرتبط داد.

فلافل را می‌توانید در کوچه خیابان‌های آبادان و اهواز به خصوص در خیابان لشکر‌آباد اهواز به شکل سلف سرویس و سنتی تهیه کنید. لذت خوردن یک فلافل تند با سس انبه در خیابان‌ لشکرآباد اهواز را نمی‌توان با چیزی مقایسه کرد. اگر برای فقط برای همین یک تجربه هم به اهواز بروید جا دارد.

بازم بخونین:  طرز تهیه گراتن سیب زمینی و اسفناج یک غذای رژیمی فرانسوی

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

فلافل های خوشمزه در کنار گوجه گیلاسی و سبزیجات و سس انبه و زیتون
فلافل از غذاهای خوشمزه آبادان و اهواز است

 این توپ های سرخ شده لذیذ که از ترکیبی هماهنگ بین نخود، گیاهان و ادویه‌ها تهیه شده‌اند، ظاهری طلایی و ترد و داخلی مرطوب و خوش‌طعم دارند. فلافل سرشار از طعم‌های معطری مانند زیره، گشنیز و جعفری است که جوانه‌های چشایی را به وجد می‌آورد و یک غذای کاملاً گیاهی برای علاقه‌مندان به غذاهای گیاهی است.

بازم بخونین:  طرز تهیه شیربرنج؛ یک دسر همه پسند

یادتان باشد که فلافل را بهتر است با انواع سس بخورید، به‌ویژه اگر تند باشد.

مواد لازم برای تهیه فلافل

  • گرد نان: یک پیمانه
  • نخود: 350 گرم
  • باقلای زرد: نصف پیمانه
  • پیاز متوسط: یک عدد
  • کنجد بو داده: ۱ پیمانه
  • زیره ساییده: ۱ قاشق مرباخوری
  • زردچوبه: ۱قاشق چایخوری
  • سیر: ۴ پر
  • آرد نخودچی: نصف پیمانه
  • نمک و فلفل: به مقدار کافی
  • تخم گشنیز: ۲ قاشق مرباخوری
فلافل در کنار انواع دیگری از غذا روی یک میز ناهار کامل
فلافل را با سالاد شیرازی میل کنید و لذت ببرید

دستور پخت فلافل

  • سیر را بکوبید پیاز را رنده کنید.
  • نخود و لپه یا باقلا را حداقل ۸ ساعت خیس کنید.
  • حبوبات مذکور را جداگانه پخته و آب کش نمایید.
  • سپس آنها را در دستگاه -۳-۲-۱- بگردانید می‌توانید با گوشت‌کوب هم بکوبید تا در نهایت یک خمیر صاف به‌دست آید.
  • نمک و فلفل را اضافه کرده و چنگ بزنید. به طوری که به دست نچسبد. اگر فلافل چسبندگی لازم را نداشت کمی آرد نخودچی اضافه کنید.
  • در یک قابلمه مناسب یا سرخ‌کن روغن مایع مخصوص سرخ‌کردن بریزید و مایه فلافل را قالب زده و در روغن داغ قرار دهید.
  • هر وقت فلافل از قالب جدا شد، قالب را از روغن درآورده و هر دو طرف فلافل را سرخ کنید اگر قالب فلافل ندارید می‌توانید به اندازه یک دایره به قطر ۴ سانتی متر فلافل را با دست قالب زده و در روغن سرخ کنید.
بازم بخونین:  طرز تهیه آش آلو بخارا: ملس و لذیذ

نکته : می توان به جای لپه از باقلا استفاده کرد.

فلافل و برش های خیار و گوجه
فلافل را بدون قالب هم میتوان درست کرد ، با دست قالبی در بیارید

میزان کالری فلافل

حجم کالری فلافل ایرانی برای هر نفر بسته به نوع غذا و اندازه سرو می‌تواند متفاوت باشد. به طور متوسط، یک وعده چهار توپ فلافل (تقریباً ۱۰۰ گرم) معمولاً حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری دارد. علاوه بر این، کل کالری دریافتی را می‌توان تحت تأثیر دورچین‌ها و سس‌های سرو شده همراه با فلافل محاسبه کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *