طرز تهیه سوشی ژاپنی؛ یک غذای لاکچری به همراه عکس تزئین سوشی

سوشی ژاپنی

حتماً‌ تاکنون اسم سوشی به گوشتان خورده یا شاید در رستوران آن را میل کرده باشید. این یکی از معروف‌ترین غذاهای ژاپنی است که در بسیاری از رستوران‌های خارج از ژاپن هم سرو می‌شود. در واقع یک فینگرفود ژاپنی محسوب میشود. مجله آشپزی پخت خونه با انتشار دستور پخت‌های غیرایرانی باعث تنوع فرهنگ غذایی و سفره‌های ما ایرانیان شود.

سوشی خانگی بسیار ارزان‌تر از رستوران است. به‌علاوه، درست کردن رول‌های خود در خانه آسان و سرگرم‌کننده است، بنابراین می‌توانید تمام مواد مورد علاقه‌تان را در رول سفارشی کامل خود قرار دهید.

گاهی اوقات به همه این رول‌های سوشی «ماکی رول» گفته می‌شود، که به هر نوع رولی گفته می‌شود که در آن موادی مانند ماهی خام و سبزیجات با برنج و نوری طعم‌دار سرکه بغلتانند.

سوشی خیار سالمون
سوشی را میتوانید با خیار یا کدو سبز هم تهیه کنید

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

بازم بخونین:  طرز تهیه سس سبولادا cebolada

مواد لازم برای تهیه سوشی

  • ۶ ورقه جلبک دریایی سوشی با نام مستعار نوری
  • ۱ دسته برنج سوشی آماده شده
  • ۲۲۵ گرم ماهی سالمون خام یا ماهی خام دلخواه
  • ۱۲۰ گرم پنیر خامه ای برش داده شده به صورت نواری
  • ۱ آووکادو ورقه شده
  • به دلخواه خیار یا کدو سبز هم میتوانید استفاده کنید
  • سس سویا برای سرو

نکته :مطمئن شوید که جلبک دریایی مخصوص غذای سوشی را تهیه کرده‌اید که باید روی بسته بندی آن ذکر شود.

سوشی ژاپنی همراه با تزئیات زیبا
سوشی با تزیین سرآشپز

دستور پخت سوشی ژاپنی

جلبک دریایی که خریداری کرده‌اید یک طرفش براق‌تر از طرف دیگر است، یادتان باشد که سمت براق آن رو به قسمت بیرونی رول باشد. فر را روشن کنید و اجازه دهید جلبک‌ها به مدت ۲۰ دقیقه در فر پخته شوند.

بازم بخونین:  طرز تهیه آش اناری یک غذای مخصوص شب یلدا و زمستان و پاییز

سپس ورق نوری خود را پهن کنید و برنج را که از قبل پختید روی آن بریزید و روی برنج را به آرامی با دست صاف کنید، اما برنج را له نکنید و دقت کنید که از لبه‌های ورق نوری بیرون نزند!

سرآشپز ژاپنی که سوشی‌ها را آماده می‌کند
سوشی را با روش رستورانی میتوانید تزئین و سرو کنید

یک برنج دانه کوتاه برای پخت سوشی توصیه می‌شود. برنج دانه بلند معمولاً برنج چسبنده نیست در صورتی‌که چسبنده بودن عامل مهمی برای کمک به بسته نگه داشتن رول است. همچنین برنج را با سرکه سوشی که مقداری نمک و شکر دارد مزه‌دار کنید. می‌توانید کنجد را هم اضافه کنید. سپس ماهی سالمون و آواکادو و پنیر خامه‌ای را روی برنج‌ها قرار دهید و سپس بپیچید و رول کنید. در نهایت با چاقوی آشپزخانه رول‌ها را برش بزنید.

تزئین سوشی
مدل تزئین سوشی با گل برای رستوران‌ها

برش ماهی قزل آلا برای سوشی

در اینجا نحوه برش ماهی قزل آلا برای رول سوشی را توضیح می‌دهیم. ابتدا فیله را مستقیماً برش دهید، سپس آن قسمت را از وسط نصف کنید تا یک نوار کوچک داشته باشید. مطمئن شوید که از یک چاقوی تیز استفاده می‌کنید که با یک بار کشیدن برش ایجاد شود تا یک برشی تمیز و زیبا داشته باشید.

بازم بخونین:  طرز تهیه پائلا سبزیجات اسپانیایی paella
سوشی با کنجد و جلبک دروش
تزئین رول های سوشی با کنجد یا خاویار

چه چیزی را با سوشی خود سرو کنید؟

در ژاپن رول سوشی را با مقداری سس سویا، ترشی زنجبیل و خمیر واسابی سرو می‌کنند اما برای مصرف‌کنندگان ایرانی که به این مواد دسترسی ندارند می‌تواند به دلخواه و سلیقه شما متفاوت باشد.

آیا می توان سوشی را بدون ماهی درست کرد؟

بله. ایده‌های زیادی وجود دارد، اما آووکادو، خیار و هویج مواد پرکننده عالی جایگزین ماهی هستند.

میزان کالری سوشی ژاپنی

تعداد کالری سوشی ژاپنی بر اساس نوع سوشی، مواد تشکیل‌دهنده آن و اندازه وعده‌ها می‌تواند بسیار متفاوت باشد. به طور متوسط، یک رول سوشی استاندارد (makizushi) می‌تواند حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ کالری داشته باشد. با این فرض که ماهی یا سبزیجات در برنج و جلبک دریایی پیچیده شده باشد.

سوشی ویژه
سرو کردن سوشی به روش ژاپنی ها

در اینجا برخی از انواع رایج سوشی به همراه تعداد تقریبی کالری آن‌ها ( یک رول) را برای شما آورده‌ایم:

۱.رول کالیفرنیا: حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری

۲.رول تن ماهی تند: حدود ۲۵۰ تا ۳۰۰ کالری

۳.رول آووکادوی سالمون: تقریباً ۳۰۰ تا ۳۵۰ کالری

۴.رولت تمپورا میگو: تقریباً ۳۰۰ تا ۴۰۰ کالری (سرخ شده)

۵. رول سبزیجات: حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ کالری

۶.رول سالمون (۲ عدد): تقریبا ۱۰۰ تا ۱۳۰ کالری

این تخمین‌های کالری به عواملی مانند اندازه رول، مقدار برنج استفاده‌شده و سس‌ها یا مواد افزودنی بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *