طرز تهیه خورش آلو مسما یا آلو بخارا😍😋

خورش آلو مسما

خورش آلو مسما یا آلو بخارا از خوش‌مزه‌ترین خورش‌های ایرانی است. نویسنده اقرار می‌کند که این خورش را مدت‌هاست که نخورده و در حال نوشتن این متن طاقت از کف داده و بسیار هوس کرده است. 😍😋

آلو بخارا یکی از انواع خشکبار است که در خراسان و شهر‌هایی مانند نیشابور یا مشهد و شاندیز به وفور یافت می‌شود. خشک شده این آلو در برخی از غذاهای منطقه از جمله خورش آلو مسما بسیار استفاده می‌شود. حتماً برای امتحان هم شده یک بار این خورش را پخته و به تنوع سفره غذایی خود بیفزایید.

بازم بخونین:  طرز تهیه صبحانه انگلیسی؛ معدن ویتامین و پروتئین

مواد لازم برای تهیه خورش آلو مسما برای ۴ تا ۵ نفر

  • ۴۰۰ گرم آلوی خشک
  • حدود ۱ کیلو و نیم مرغ پخته‌شده
  • ۸ قاشق پیاز سرخ‌شده، معادل یک کیلو پیاز
  • نمک به مقدار کافی
  • فلفل به مقدار کافی
  • ۲ قاشق زعفران ساییده

دستور پخت خورش آلو مسما یا آلو بخارا

آلوها را خوب بشویید تا سنگ‌ریزه و کثیفی نداشته باشد. پس از شستن، آلوها را در دو لیوان آب خیس کنید.

بازم بخونین:  طرز تهیه میگو سرخ شده با سبزیجات؛ یک‌غذای رژیمی
خورش آلو مسما یا آلو بخارا
برای تهیه خورش آلو مسما می‌توان از انواع آلوی خشک استفاده کرد ولی آلو بخارا بهترین نوع آن است.

همان‌طور که در مواد لازم اشاره شد، از قبل مرغ را پخته و پیازها را به حدی سرخ می‌کنیم تا طلایی شوند. حالا مرغ و پیاز و آلو را با هم مخلوط کرده و با آب مرغ و نمک و فلفل می‌گذارید با شعله ملایم بجوشد.

هرگاه آلوها در خورش پخته شدند آب زعفران را اضافه می‌کنید. شما می‌توانید مرغ‌ها را بدون استخوان یا به‌صورت درسته یا قطعه‌قطعه در خورش اضافه کنید.

بازم بخونین:  ایتلی بلغور پيلوو (بلغور پلو با گوشت ريكوب  Etli Bulgur pilavi)

این خورش نباید خیلی آبدار باشد. در انتخاب آلو می‌توانید از آلوی سیاه مشهد، آلو بخارا (شیرین)، آلو طلایی مشهد و… انتخاب کنید. اگر ذائقه شما شیرین‌پسند است می‌بایست کمی شکر به خورش اضافه نمائید.😍😋

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *