شاید همان ابتدا از کلمه کاری یاد ادویه کاری بیفتید ولی در این خورشت از ادویه کاری خبری نیست. در اصل خورشت کاری یک خورشت تقریباً فراموش شده در سفرههای ما ایرانیهاست. ترکیب سبزیجات موجود در آن و گوشت مرغ و ماست و آرد میتواند غذای دلپذیری را برای ما به ارمغان بیاورد. مجله پخت خونه به دنبال زنده کردن فرهنگ و رژیم غذایی فراموششده و حفظ آن است.
مواد لازم برای تهیه خورشت کاری برای ۸ نفر
- ۱ عدد مرغ متوسط
- ۱ قوطی نخود سبز
- ۱عدد فلفل سبز بزرگ
- پوست دو عدد نارنج
- ۵۰۰ گرم قارچ ریز
- ۳ قاشق سوپخوری ماست
- ۲ تا ۳ عدد تخم مرغ
- آرد گندم ۴ قاشق سوپخوری
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپ خوری خط کشیده
- نمک، فلفل، زردچوبه به اندازه کافی
دستور پخت خورشت کاری
- پوست نارنج را چند بار در آب میجوشانیم و پس از چند دقیقه جوشاندن آن را در آبکش میریزیم و آبکشی میکنیم.
- دوباره میجوشانیم تا تلخی پوست نارنج گرفته شود.
- سپس مرغ را با ۶ پیمانه آب، نمک، زردچوبه و پوست نارنج آماده شده، میپزیم.
- مرغ را از آب خارج کرده، ریشریش میکنیم و در ماهیتابه با کمی روغن مایع و ۴ قاشق سوپخوری آرد و زردچوبه تفت میدهیم.
- پس از ۵ دقیقه فلفل سبز خردشده خلالی را همراه با نخود سبز و قارچهای ریز درسته و آب مرغ درون خورشت میریزیم و هم میزنیم که نچسبد و پس از نیم ساعت، شعله زیر خورشت را خاموش میکنیم تا کمی ولرم شود.
- سه عدد تخم مرغ و در آخر ۳ قاشق ماست، به آن اضافه میکنیم.
چند نکته در پخت خورشت کاری
- هر چقدر فلفلهای تند مختلف در این خورشت بریزیم، خوشمزهتر میشود.
- این خورشت را با برنج میل کنید و یادتان باشد که این خورشت باید تقریباً به اندازه خورشت قیمه آبدار باشد.