طرز تهیه آش خرفه؛ یک غذای مناسب برای گیاه‌خواران

یک دیگ آش خرفه

مجله آشپزی پخت خونه قصد دارد با انتشار انواع آش در فصول مختلف سال به‌ویژه فصول سرد سال شما را گرم نگه دارد و از آنفولانزا دور کند. آش خرفه یکی از همین انواع متنوع آش است که یک نوع غذای گیاهی برای گیاه‌خواران نیز به‌شمار می‌آید.

بازم بخونین:  طرز تهیه هلیم (حلیم) گندم عسلی گیاهی بدون گوشت

مواد لازم برای تهیه آش ‌‌‌‌خرفه­­­ (برای ۴ نفر)

  • خرفه ۵۰۰ گرم
  • آرد سبوس دار جو یک­‌‌‌‌‌‌‌ دوم ­­ پیمانه (۱۶۵ گرم)
  • برگ چغندر ۵۰۰ گرم
  • عدس یک پیمانه (۱۳۰گرم)
  • لپه یک پیمانه (۱۲۰گرم)
  • پیاز خرد شده دوعدد متوسط (۲۸۰ گرم)
  • نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل ادویه کاری به میزان لازم
  • روغن حیوانی (گاوی) روغن کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم یا ۵۰ گرم
یک قابلمه آش خرفه کنار نان

روش تهیه آش خرفه

  1. حبوبات را از قبل خیس می‌کنیم.
  2. خرفه و برگ چغندر را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می‌پزیم.
  3. لپه را با آب و مقداری زردچوبه می‌پزیم.
  4. مدتی که از پخت لپه گذشت، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً می‌پزیم و بعد به مواد قبلی اضافه می‌کنیم.
  5. پیاز را با روغن زردچوبه، ادویه زنجبیل و فلفل کمی تفت می‌دهیم و به آش اضافه می‌کنیم.
  6.  آرد جو را با ۳ لیوان آب مخلوط کرده و از صافی رد می‌کنیم. سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می‌کنیم.
بازم بخونین:  خورش قورمه‌سبزی بدون گوشت؛ کاملاً گیاهی 🍲🍄

تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می‌کنیم باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *