طرز تهیه آش اناری یک غذای مخصوص شب یلدا و زمستان و پاییز

آش اناری مخصوص شب یلدا

ما ایرانی ها آخرین روز پاییز را با دور هم جمع شدن و خوردن غذاهای خاص جشن می‌گیریم. بله منظورم همان شب یلداست. انار هم از اجزای ثابت پذیرایی شب یلدا هستند. آش اناری که مجله پخت خونه قصد آموزش آن را به شما دارد از کردستان سرچشمه گرفته و خیلی زود راه خود را به استان‌های شمالی و مرکزی باز کرده است. امروزه در گیلان، یزد و شیراز آش اناری را زیاد بر سر سفره می‌گذارند. در برخی از مناطق استان آذربایجان هم خوردن آش اناری رایج است.

آش اناری در ظرف چینی کنار قابلمه مسی و قاشم و چنگال
آش اناری در سفره شام شب یلدار واقعا سورپرایزکننده‌ مهمان‌ها می‌شود

آش در آشپزی ایرانی به عنوان یک غذای گیاهی به‌شمار می‌رود زیرا بیشتر با سبزیجات و غلات تهیه می‌شود. با این حال، در برخی مناطق به آش کوفته اضافه می‌کنند که باعث می‌شود از حالت گیاهی درآید. شما می‌توانید بر اساس میل‌تان از اضافه کردن کوفته در دستور غذا صرف نظر کنید. علاوه بر این، اگر در دستور غذا وجود داشت، می‌توانید به جای آب گوشت یا آب مرغ از آب استفاده کنید.

بازم بخونین:  طرز تهیه اسفناج و تخم مرغ یا همان نرگسی؛ یک غذای سریع 10 دقیقه‌ای

مواد لازم برای تهیه آش اناری

  • ۲ تا ۴ قاشق روغن نباتی
  • ۱ عدد پیاز متوسط خردشده
  • ۵ حبه سیر خردشده
  • ۱ قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • ۲ قاشق چای‌خوری زیره آسیاب‌شده
  • ۲ فنجان نخود زرد پخته‌شده
  • ۸ فنجان آب مرغ
  • ۲ فنجان انار ملس
  • نصف فنجان برنج شسته‌شده

مواد لازم برای تهیه کوفته

  • ۲ پیاز کوچک خرد شده
  • ۳ حبه سیر، خرد شده
  • ۳۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده گاو یا گوسفند
  • نصف فنجان جعفری ریز خردشده
  • نصف فنجان گشنیز ریز خردشده
  • دو قاشق غذاخوری نعناع تازه ریز خردشده
  • نمک و فلفل به میزان لازم
بازم بخونین:  طرز تهیه غذای تابستانی بروشتا ایتالیایی
آش اناری در ظرف سفید
شما می‌توانید کوفته‌ها را از آش اناری حذف کنید و یک غذای گیاهی داشته باشید

دستورپخت آش اناری و کوفته

  1. روغن را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط گرم کنید. پیازها را اضافه کنید. هر از گاهی هم بزنید وقتی طلایی شدند سیر را اضافه کنید.
  2. بعد از حدود ۱۵ دقیقه که پیازها قهوه‌ای رنگ شدند، زردچوبه و زیره را اضافه کنید. هم بزنید و بگذارید ۳۰ تا ۶۰ ثانیه بپزد. سپس نخود پخته شده  و برنج شسته شده و آب گوشت را اضافه کنید. بگذارید بجوشد، روی آن را بپوشانید و حرارت را کم کنید تا آرام بجوشد.
  3. اجازه دهید مواد به مدت ۱ ساعت بجوشد.
  4. در حالی که آش در حال جوشیدن است، کوفته‌ها را درست کنید. همه موادی که در بالا مربوط به کوفته‌ها است را با هم مخلوط کنید. از دستان خود استفاده کنید تا مواد را به شکل کوفته‌های قلقلی در بیاورید. سعی کنید آن‌ها را به اندازه گردوهای ریز در بیاورید.
  5. کوفته‌ها را در یک ماهیتابه بزرگ نچسب یا چدنی چاشنی‌دار قرار دهید (در صورت لزوم در ۲ ظرف جدا انجام دهید تا کوفته ها بخارپز نشوند) روی حرارت متوسط بالا یک طرف کوفته‌ها را سرخ کنید و سپس بردارید.
  6. وقتی آش به مدت یک ساعت دم کشید، انار ملس را هم بزنید. سپس کوفته‌ها را با دقت اضافه کنید. دوباره به جوش بیاورید و سپس دوباره روی آن را ببندید و به آرامی به مدت ۳۰ دقیقه یا تا زمانی که کوفته‌ها پخته شوند، بجوشانید.
  7. با ماست، گشنیز و جعفری تازه خرد‌شده و دانه‌های انار تازه سرو کنید.
بازم بخونین:  طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه برای مهمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *