طرز تهیه شولی یزدی اصلی؛ غذایی رژیمی ولی خوشمزه

شولی یزدی

شولی یزدی یک نوع آش خوشمزه است که خاطره آن را تا سال‌ها فراموش نمی‌کنید. یادم می‌آید در همسایگی خانه پدرم یک پیرزن و پیرمرد باصفا و مهربان و آرامش یزدی زندگی می‌کردند. خانم خانه که حاج‌خانم صدایش می‌زدیم همیشه انواع مختلفی از آش را به خانه ما می‌آورد. آش‌هایی لذیذ و خوردنی. یکی از این آش‌ها را شولی می‌نامید. بوی محبت و صفا و آرامش مخصوص مردم یزد از بخار این غذای به جان آدمی می‌نشست.

بازم بخونین:  خوراک بادنجان سرد یک خوراک گیاهی کاملاً متفاوت

مجله آشپزی پخت خونه این دستور پخت را به روح آن دو یار سفرکرده یعنی حاج‌خانم و حاج‌آقای یزدی تقدیم می‌کند. یادتان باشد که شولی یزدی را بدون لبخند و محبت نباید خورد.

شولی یزدی طرز تهیه
شولی یزدی را می‌توان به عنوان یک پیش‌غذا یا غذای کامل گیاهی در زمستان سرو کرد

مواد لازم برای شولی یزدی برای ۴ نفر

  • چغندر ۲ عدد یا ۱۸۰ گرم
  • آرد سبوس‌دار یک‌دوم پیمانه ۵۵ گرم
  • سبزی آش خردشده ۶ پیمانه یا ۶۰۰ گرم
  • عدس یا باقالا ۱ پیمانه یا۱۳۰ گرم
  • پیاز خردشده ۱ عدد متوسط یا ۱۴۰ گرم
  • سرکه به میزان لازم
  • نمک، زردچوبه، فلفل، ادویه کاری به میزان لازم
  • پودر نعناع خشک ۱ قاشق غذاخوری
  • روغن حیوانی (گاوی) یا روغن کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم یا ۵۰ گرم
بازم بخونین:  طرز تهیه سوپ دال عدس؛ سوپی کاملاً گیاهی 🍲😋🍀

روش تهیه شولی یزدی

  1. قسمت نرم چغندر را نگینی خرد کرده و قسمت سفت آن را رنده می‌کنیم.
  2. عدس یا باقالا را با آب و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه می‌پزیم.
  3. سبزی را همراه چغندر می‌پزیم و پس از آن عدس یا باقالا را به آن اضافه می‌کنیم.
  4. پیاز را با روغن و مقداری ادویه کمی تفت می‌دهیم و پودر نعناع خشک را به آن اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.
  5. بعد پیاز را به مواد قبلی اضافه می‌کنیم و آرد را با سرکه مخلوط کرده تا رقیق شود، بعد به آش اضافه می‌کنیم و تا زمانی این آش را می‌پزیم که خامی آرد از بین برود.
بازم بخونین:  طرز تهیه پیتزا نیویورکی یک پیتزای سبک و متفاوت

این آش ترش و تند استفاده می‌شود.

در سبزیجات گشنیز و برگ چغندر باید بیشتر باشد و تره و جعفری کمتر. این آش همراه با فصل درست می‌شود یعنی زمانی که اسفناج در بازار یافت می‌شود از باقالا و زمانی که برگ چغندر موجود است از عدس استفاده می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *