یک دستور پخت متفاوت برای سیرابی که تا به حال نخورده‌اید

شوربای سیرابی

سیرابی از آن دسته غذاهایی است که یا به‌شدت دوستش دارند یا به‌شدت از آن متنفرند. اما سیرابی یا چیزی که به شوربای سیرابی در قدیم شناخته می‌شده غذایی فوق‌العاده پرخاصیت است که اگر با عطر سیر و طعم لیموی تازه و فلفل قرمز مخلوط شود مردهای ایرانی را از خود‌بی‌خود می‌کند.

این سیرابی با چیزی که در بازار و طباخی‌ها می‌خورید متفاوت است. پس خود را به یک ضیافت لذیذ و خاطره‌انگیز دعوت کنید با شوربای سیرابی.

مواد لازم برای تهیه شوربای سیرابی

  • سیرابی پاک کرده ۱ کیلو
  • زرده تخم مرغ ۳ عدد
  • سیر کوبیده ۵ تا ۶ حبه
  • کره ۳ تا ۴ قاشق
  • سرکه نیم پیمانه
  • لیمو ۱ تا ۲ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
بازم بخونین:  طرز تهیه رولت گوشت با خمیر 😋😍
شوربای سیرابی در ظرف چینی به همراه سبزی خوردن
شوربای سیرابی با آنچه در طباخی‌ها می‌خورید متفاوت است

دستور پخت طرز تهیه شوربای سیرابی

  1. سیرابی را پس از شستن در دیگ جادار و بزرگ در ۳ تا ۴ لیتر آب و کمی نمک روی حرارت زیاد به جوش آورده و پس از نیم ساعت جوشیدن در آب‌کش خالی کنید. سیرابی را آب بکشید و به دیگ برگردانید.
  2. این سیرابی را در ۲ لیتر آب روی حرارت تند به جوش آورده سپس حرارت را کم کنید در دیگ سیرابی را بسته و بگذارید ۴ تا ۵ ساعت بپزد. هرگاه لازم بود کمی آب جوش اضافه کنید. سپس سیرابی را با ۱ لیتر آب بدون چربی بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود.
  3. سیرابی را روی تخته گذاشته، بافت‌های چربی آن را با کارد بگیرید و خرد کنید و با آبی که کنار گذاشته‌اید به دیگ برگردانید.
  4. دوباره آن را به جوش آورده و حرارت را کم کنید. کمی کره را در تابه با حرارت ملایم گرم کنید و آرد را ۲ تا ۳ دقیقه در آن تفت دهید.
  5. یک پیمانه از آب سیرابی را کم‌کم به آرد اضافه کنید و سریع هم بزنید.
  6. تابه را در دیگ خالی کنید. بگذارید ۱۵ دقیقه روی حرارت کم بپزد تا بوی خامی آن گرفته شود. لیمو را آب گرفته و زرده تخم مرغ و آب لیمو را در ظرفی ریخته و با چنگال بزنید.
  7. سپس آن را کم‌کم در دیگ بریزید و هم بزنید. اگر شوربا غلیظ بود کمی آب جوش اضافه کنید (باید غلظت آن شبیه هلیم باشد). کره باقیمانده را در تابه روی آتش ملایم گرم کرده، فلفل قرمز را در آن کمی تفت دهید.
  8. ظرف شوربا را با این فلفل داغ آرایش کنید و با سیر و سرکه و نمک و فلفل سر سفره بگذارید.
بازم بخونین:  طرز تهیه آش بلغور

نوش جان!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *