طرز تهیه سس سامبال تراسی Sambal terasi؛ یک تجربه متفاوت

سس سامبال

سامبال تراسی یک سس سنتی اندونزیایی و مالزیایی است. از ترکیب فلفل قرمز و خمیر میگو (تراسی) به عنوان مواد اصلی درست می‌شود. گرچه برخی از این مواد برای ذائقه ما ایرانی‌ها خیلی عجیب و قریب هستند ولی آشنایی با طعم‌ها و مزه‌های جدید همیشه می‌تواند یک چالش جالب باشد.

مجله آشپزی پخت خونه در ادامه انتشار رسپی‌های سس قصد دارد این بار سس سامبال تراسی را برای ترکیب با انواع غذا و کباب به شما آموزش دهد تا بتوانید از این راه تنوع بیشتری به سفره خود بدهید.

بازم بخونین:  طرز تهیه سس نام چیم چائو nam chim chaeo؛ مخصوص مهمانی

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

سس سامبال تراسی کنار فلفل و سبزیجات و مخلفات روی میز شام
با وجود خمیر میگو این سس طعم متفاوتی دارد

مواد لازم برای تهیه سس سامبال تراسی

  • سیر
  • موسیر
  • فلفل قرمز
  • گوجه فرنگی
  • خمیر میگو
  • پیاز
  • لیمو
  • روغن
  • شکر و نمک
بازم بخونین:  طرز تهیه سالاد میگو خانگی با طعم محبت و خاطرات زیبای کودکی😋😋🍤

روش تهیه سس سامبال تراسی

این سس آتشین به عنوان چاشنی یا همراه با بسیاری از غذاها مانند نودل یا مایع ماکارونی و پاستا استفاده می شود. در مالزی، سامبال تراسی به سامبال بلاکان معروف است. همه مواد را باهم مخلوط کنید و به همین راحتی این سس خوشمزه را همراه غدایتان سرو کنید.

سس سامبال مالزی در ظروف محلی زیبا کنار فلفل قرمز
بسته به ذاعقه خود میزان فلفل را تنظیم کنید

خمیر میگو چیست؟

خمیر میگو دارای تاریخچه پیچیده‌ای است. خمیر میگو که  به رنگ صورتی گمرنگ تا قهوه‌ای تیره می‌باشد از مرزها و قومیت‌ها عبور می‌کند. این ماده باستانی که از میگوهای خشک و آسیاب شده و مخلوط با نمک تهیه می‌شود، از قرن‌ها پیش جزء غذاهای اصلی شرق آسیا بوده است.

بازم بخونین:  طرز تهیه دسر شکلاتی هلو😋🥰🍮

منشأ آن معمولاً با کشورهای جزیره‌ای مانند اندونزی، مالزی و فیلیپین مرتبط است. سنت آسیاب کردن میگوها و خشک کردن آن‌ها روی حصیرهای بامبو به قرن هشتم بعد از میلاد برمی‌گردد، زمانی که در ابتدا به عنوان چاشنی استفاده می‌شد. توجه کنید که خمیر میگو ماندگاری طولانی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *