طرز تهیه دلمه کلم یا کلم شکم پر به سبک اوکراینی

دلمه کلم

دستور پخت دلمه کلم یا کلم شکم پر از برگ‌های کلم پرشده با مخلوطی خوش طعم از گوشت چرخ‌کرده و برنج درست می شود. پس از آن در یک سس پایه گوجه فرنگی پخته می‌شود. این یک وعده غذایی کامل به تنهایی با پروتئین، کربوهیدرات و فیبراست.

البته دلمه را یک غذای ایرانی می‌شناسند ولی می‌توان این غذاها را به سبک‌های دیگری از ملل دیگر دنیا پخت. مثلا این کلم‌های شکم‌پر یک غذای کلاسیک اوکراینی است ولی لهستانی‌ها آن را “Gulumpki” و روس‌ها آن را “Golubtsi” می‌نامند. تنوع بسیار زیادی در پخت آن وجود دارد، اما همه آن‌ها با گوشت چرخ کرده، برنج و با گوجه فرنگی همراه است.

کلم شکم پر
دلمه شکم پر به سبک رستورانی

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

بازم بخونین:  طرز تهیه کباب گوشت بره با سبزیجات که حتماً باید طعم آن را بچشید

مواد لازم برای تهیه دلمه کلم برای ۶ تا ۸ نفر

  • ۲ فنجان برنج سفید (نپخته)، برای تهیه ۶ فنجان برنج پخته شده
  • ۲ عدد کلم (متوسط)
  • ۴۵۰ گرم گوشت چرخ کرده
  • ۲ عدد تخم مرغ
  • ۶ عدد هویج (متوسط)
  • نصف فنجان سرکه سفید
  • ۶ قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱ قاشق غذاخوری کره
  • ۱ قاشق غذاخوری خامه ترش
  • نمک و فلفل و ادویه به میزان لازم
یک قابلمه پر از دلمه کلم
دلمه کلم وسوسه‌انگیز است

دستور پخت دلمه کلم

۲ فنجان برنج را بشویید و به یک قابلمه بزرگ منتقل کنید. ۲ فنجان و نیم  آب با ۱ قاشق غذاخوری روغن زیتون و ۱ قاشق چای‌خوری نمک اضافه کنید. بگذارید بجوشد سپس حرارت را کم کنید، روی آن را بپوشانید و به مدت ۲۰ دقیقه یا تا زمانی که تمام آب جذب شود بجوشانید.

دوسوم قابلمه بزرگ را با آب پر کنید و بگذارید بجوشد. نصف قاشق غذاخوری نمک و ۴ قاشق غذاخوری سرکه اضافه کنید.

دو برگ بیرونی هر کلم را پوست بگیرید و دور بریزید. از یک چاقو برای برش برگ‌های داخلی کلم استفاده کنید. ابتدا کلم را در آب قرار دهید و به مدت ۵ دقیقه، کلم را برگردانید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه به پختن ادامه دهید. هنگامی‌که برگ‌ها شروع به نرم شدن می‌کنند، آن‌ها را جدا کنید.

بازم بخونین:  طرز تهیه یخمه ترش؛ از غذاهای کوبیدنی

اگر برگ‌ها از هم جدا شوند سریع‌تر می‌پزند. برگ‌ها را در یک بشقاب بریزید تا وقتی تمام شد خنک شوند. برگ‌های کلم زمانی پخته می‌شوند که نرم و زرد و برگ‌های بزرگتر به رنگ سبز مات در می‌آیند. این کار را با کلم دوم تکرار کنید و در صورت نیاز آب بیشتری اضافه کنید. ۴ فنجان آب از قابلمه ذخیره کنید.

دلمه کلم سفید کنار برش گوجه فرنگی و گشنیز
در دلمه کلم به‌جای گوشت می‌توانید از مرغ استفاده کنید

سس گوشتی

در یک کاسه بزرگ، گوشت و برنج و ادویه‌ها و نمک را با هم ترکیب کنید.

۴ هویج را رنده‌کرده و در یک تابه بزرگ در ۳ قاشق غذاخوری روغن و ۱ قاشق غذاخوری کره روی حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود. سپس مخلوط را به برنج و گوشت اضافه کنید. حالا ۲ عدد تخم‌مرغ را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

برش برگ‌های کلم و درست کردن دلمه کلم

برگ‌های بزرگ

برگ‌ها را از وسط در امتداد ساقه به نصف برش دهید و قسمت سخت ساقه را بردارید. ۲ قاشق غذاخوری مخلوط گوشت را در بالای هر برگ قرار دهید (یا آنچه می‌توانید در آن قرار دهید زیرا اندازه برگ‌ها متفاوت است). برگ را به شکل مخروطی بغلتانید و قسمت ضخیم‌تر برگ را در پایه قرار دهید و برگ‌های پهن و نازک‌تر را در قسمت بالایی قرار دهید. دلمه کلم شکم‌پر را لایه‌لایه در فر یا قابلمه ته گود بچینید.

بازم بخونین:  طرز تهیه تاس کباب ماهی؛ یک خوراک دریایی بی‌نظیر

برگ‌های کوچک

سطح برجسته ساقه مرکزی سخت را برش دهید تا برگ‌ها را برای چرخاندن راحت‌تر صاف کنید. هر برگ کلم را با حدود ۲ قاشق غذاخوری مخلوط گوشت پر کنید. فیلینگ را روی قسمت ساقه و پایین قرار دهید. سپس رول کنید.

دلمه کلم برگ با سس گوجه فرنگی
دلمه کلم برگ با سس گوجه فرنگی

سس

۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون را در یک تابه گرم کنید. ۲ هویج رنده شده باقی‌مانده را بپزید تا نرم شوند. ۱ قاشق غذاخوری خامه ترش را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید و از روی حرارت بردارید.

سس را روی کلم پر شده بریزید و به اندازه کافی آب ذخیره شده به آن اضافه کنید تا تقریباً رول‌ها را بپوشاند (۲ و نیم تا ۳ فنجان).

۲ روش برای پخت کلم شکم پر

روش فر: اگر از فر (روش پیشنهادی) استفاده می‌کنید، روی آن را بپوشانید و در دمای ۴۵۰ درجه فارنهایت به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در یک‌سوم پایینی فر بپزید. سپس حرارت را تا ۳۵۰ درجه فارنهایت کاهش دهید و به مدت ۱ ساعت بپزید.

روش اجاق گاز: اگر از قابلمه ته گود استفاده می‌کنید، روی حرارت ملایم قرار دهید تا بجوشد، سپس حرارت را کم کنید، در ظرف را بگذارید و به مدت ۴۰ دقیقه بجوشانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *