طرز تهیه تمپورا سبزیجات (ژاپنی) از سری غذای ملل

تمپورا سبزیجات

مجله آشپزی پخت خونه در ادامه انتشار دستور پخت غذاهای گیاهی خود قصد دارد یک غذای گیاهی ژاپنی معروف را آموزش دهد. غذایی که هم دارای انواع سبزیجات است و هم دارای غذاهای دریایی. طرز تهیه تمپورا سبزیجات غذایی با کالری کم و مواد غذایی زیاد است.

سبزیجات و غذاهای دریایی مورد استفاده در تمپورا ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری را فراهم می‌کند.

خمیر استفاده شده برای سرخ کردن معمولاً حاوی ترکیبی از آرد و نشاسته ذرت است که به تردی تمپورا کمک می‌کند. از آن‌جایی که تمپورا غذایی سرخ شده است، در حین پخت مقداری روغن جذب می‌کند و باعث افزایش کالری و میزان چربی آن می‌شود.

تمپورا سبزیجات ژاپنی
تمپورا را در رستوران های ژاپنی به سبک ژاپنی ها میل کنید

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

بازم بخونین:  طرز تهیه پیتزا نیویورکی یک پیتزای سبک و متفاوت

مواد لازم برای تهیه تمپورا سبزیجات

  • انواع سبزیجات (به‌عنوان مثال: سیب زمینی، کدو سبز، هویج، فلفل دلمه‌ای، بروکلی، قارچ، بادمجان و غیره)
  • مخلوط خمیر تمپورا (موجود در اکثر فروشگاه‌های مواد غذایی) یا خمیر خود را با استفاده از آرد، نشاسته ذرت، بکینگ پودر، نمک و آب سرد درست کنید.
  • روغن برای سرخ کردن
تمپورا ژاپنی سبزیجات
سبزیجات را خلالی و زیبا اسلایس کنید

مواد لازم برای خمیر تمپورا

هدف ایجاد یک پوشش سبک و ترد است که به مواد سرخ شده طعم بدهد. در اینجا یک دستور ساده برای تهیه خمیر تمپورا آورده شده است:

  • فنجان آرد همه منظوره
  • نشاسته ذرت نیم فنجان
  • بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
  • یک‌چهارم قاشق چایخوری نمک و فلفل
  • ۱ فنجان آب سرد
تمپورا با کلم بروکلی
کلم بروکلی را میتوانید فقط بخارپز کنید و سرخ نکنید

طرز تهیه خمیر برای سرخ کردن

در یک کاسه بزرگ، آرد همه منظوره، نشاسته ذرت، بکینگ پودر و نمک را با هم الک کنید. الک کردن به گلوله نشدن آرد و هوا دهی مخلوط کمک می‌کند و در نتیجه خمیر سبک‌تری به‌دست می‌آید.

آب سرد یخ را به تدریج به مواد خشک اضافه کنید، در حالی که به آرامی با چنگال هم بزنید. مهم است که خمیر را بیش از حد مخلوط نکنید. خمیر باید نسبتا نازک باشد و از نظر قوام شبیه خامه غلیظ باشد.

بازم بخونین:  طرز تهیه کشک بادمجان با عدس؛ یک غذای سنتی ایرانی دیگر

اگر خمیر در حین آماده‌سازی گرم شد، ظرف را چند دقیقه در یخچال قرار دهید تا دوباره خنک شود.

تمپورا
تمپورا ژاپنی را بدون چوب مخصوص هم میتوانید سرو کنید

طرز تهیه تمپورا سبزیجات

۱. سبزیجات را آماده کنید:

    سبزی ها را بشویید و به قطعات لقمه‌ای یا ورقه‌های نازک برش دهید. می‌توانید سبزیجات را خلال کنید و از سبزیجات متنوع برای رنگ‌ها و طعم‌های مختلف استفاده کنید.

۲. خمیر تمپورا را طبق دستور بالا درست کنید یا از خمیر نیمه آماده تمپورا استفاده کنید.

۳. روغن را گرم کنید:

    در یک ماهیتابه یا قابلمه عمیق، روغن را به اندازه‌ای بریزید که در حین سرخ کردن، سبزیجات زیر روغن سرخ شوند. روغن را خوب داغ کنید بعد سبزیجات را بریزید.

تمپورا سبزیجات ویژه
تمپورا با سس مخصوص تمپورا در ژاپن سرو میشود

۴. سبزیجات را در خمیر فرو کنید:

    سبزیجات آماده شده را در خمیر تمپورا فرو کنید و مطمئن شوید که به طور یکنواخت پوشش داده شده‌اند. برای این مرحله می‌توانید از چاپستیک یا انبر استفاده کنید.

۵. سبزیجات را سرخ کنید:

    سبزیجات خردشده را با احتیاط چند تکه در روغن داغ قرار دهید. از شلوغی بیش از حد ظرف خودداری کنید، زیرا این کار می‌تواند دمای روغن را کاهش داده و تمپورا را چرب کند.

بازم بخونین:  طرز تهیه تارت تاتین (Tatin tart) با طعم سیب؛ عالی برای میز شام مهمان‌ها

    سبزی‌ها را سرخ کنید تا طلایی و ترد شوند که باید حدود ۲ تا ۳ دقیقه طول بکشد. زمان پخت بسته به اندازه و ضخامت سبزیجات ممکن است متفاوت باشد.

۶. آبکش کنید و سرو کنید:

    وقتی تمپورا پخته شد، با قاشق سوراخ‌دار یا صافی مشبک سبزی سرخ شده را از روغن جدا کنید.

    تمپورا را روی بشقاب با دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود.

نکته : تمپورا را بهتر است درست بعد از سرخ کردن در حالی که هنوز داغ و ترد است میل کنید. با سس‌های غوطه‌ور ژاپنی مانند تنتسیو (سس تمپورا) یا به سادگی با کمی نمک سرو کنید.

تمپورا سبزیجات مهمانی
تمپورا را با سبزیجات دلخواهتان برای مهمانی ها سرو کنید

میزان کالری تمپورا ژاپنی

تعداد کالری یک غذای تمپورا سبزیجات ژاپنی برای یک نفر بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع و مقدار سبزیجات استفاده شده، دستور تهیه خمیر خاص و روش سرخ کردن می‌تواند متفاوت باشد.

به‌طور متوسط، یک وعده تمپورا گیاهی برای یک نفر ممکن است حدود ۳۵۰ تا ۴۰۰ کالری داشته باشد. به‌خاطر داشته باشید که این تخمین برای سبزیجات و خمیر است، با این فرض که ظرف در روغن نباتی سرخ شده باشد. اگر مواد به‌طور سخاوتمندانه‌ای در خمیر آغشته شوند یا اگر مقدار قابل‌توجهی روغن در حین سرخ کردن جذب شود، کالری می‌تواند افزایش یابد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *