طرز تهیه آش ریحان؛ یک آش متفاوت دیگر

آش ریحان با قابلمه

طرز تهیه آش ریحان یکی دیگر از انواع آش‌های ایرانی است که شاید این روزها کسی در شهرهای بزرگ اسمی از آن را نشنود. مجله آشپزی پخت خونه قصد دارد با زنده کردن دستور پخت غذاهای قدیمی ایرانی به گسترش فرهنگ سرو غذاهای سالم در خانه‌ها کمک کند.

غذاهای گیاهی و کم کالری که پخت آن‌ها برای گیاه‌خواران و وگان‌ها باعث شعف، لذت و آرامش می‌شود. سعی کنید این غذاها را با چاشنی محبت و لبخند سرو کنید.

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

آش ریحان داغ
آش ریحان از اون آش های خوشمزه و متفاوت است

مواد لازم برای تهیه آش ریحان برای ۴ نفر

  • برگ ریحان ۱ پیمانه (۱۰۰ گرم)
  • کرفس، لوبیا سبز، تمرهندی از هر کدام ۱ پیمانه
  • کدو ۱ عدد (۱۲۰ گرم)
  • فلفل سبز ۱ عدد کوچک
  • هویج ۱ عدد متوسط (۱۰۰ گرم)
  • سبزی آش خرد شده ۲ پیمانه (۲۰۰ گرم)
  • پیاز خرد شده ۱ عدد متوسط (۱۴۰ گرم)
  • نمک، زردچوبه فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم
  • روغن حیوانی یا (گاوی) روغن کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم ۵۰ گرم
آش ریحان در بشقاب
آش ریحان را به عنوان پیش غذا سرو میکنند

روش تهیه آش ریحان

  1. کرفس و لوبیا سبز را ۱ سانتی‌متر و فلفل، سبز کدو و هویج را به صورت نگینی خرد می‌کنیم.
  2. کرفس و لوبیا سبز را مدتی با مقدار بسیار کمی آب آب‌پز کرده یا آن را بخارپز می‌کنیم.
  3. پیاز را با روغن و زردچوبه کمی تفت می‌دهیم.
  4. سپس هویج را اضافه کرده و کمی تفت می‌دهیم.
  5. بعد از مدتی کدو را اضافه می‌کنیم.
  6. سپس کرفس، لوبیا سبز فلفل سبز، برگ ریحان، سبزی آش و نمک، فلفل، زنجبیل و ادیه کاری را به کل مواد اضافه کرده و با مقداری آب می‌پزیم.
  7. تمرهندی را در مقداری آب‌جوش ریخته و هم می‌زنیم تا از هم جدا شود.
  8. سپس آن را صاف کرده و عصاره‌اش را به آش اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
آش ریحان در کاسه
آش ها باید زیاد روی اجاق گاز بجوشند تا خوب جابیوفتند

میزان کالری آش ریحان

برای محاسبه کالری آش ریحان، باید ارزش کالری هر یک از مواد را مشخص کرده و سپس آنها را جمع کنیم. در اینجا مقادیر تقریبی کالری برای مواد داده شده آمده است:

بازم بخونین:  طرز تهیه دیپ اسفناج یک غذای تابستانی لذیذ

کل کالری سبزیجات

کل کالری سبزیجات در این غذا ۲۶۰ کالری می‌باشد.

کالری تمر هندی ۲۸۷ کالری است.

کل کالری روغن‌ها

ارزش کالری روغن حیوانی (گاو) تقریباً ۹ کالری در هر گرم است، بنابراین:

کالری روغن حیوانی (گاو) = ۱۰۰ گرم در ۹ کالری / گرم = ۹۰۰ کالری

ارزش کالری روغن کنجد برای ۱۰۰ گرم حدود ۸۸۰ کالری می‌باشد.

بازم بخونین:  طرز تهیه خوراک گوجه فرنگی با بادمجان

جمع کالری‌ها

میزان کالری این غذا با احتساب کالری روغن آن زیاد می‌شود. اگر غذایی با کالری کمتر می‌خواهید باید میزان روغن آن را کم کنید یا اصلاً بدون روغن تهیه کنید.

کل حجم آش ریحان حدود ۱۴۴۷ کالری دارد. البته این آش ریحان برای ۶ نفر است. که در واقع میزان کالری برای هر نفر حدود ۲۴۱ کالری است. البته توجه داشته باشید که میزان کالری ارائه شده در بالا یک مقدار تقریبی است.

بازم بخونین:  طرز تهیه كوبيده لوبيا سفيد؛ منبع فیبر و خوشمزه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *