طرز تهیه آش ترخون؛ یک غذای گیاهی محشر

آش ترخون1

ایران مهد انواع آش است. آش‌ها غذاهایی گیاهی هستند که در ایران به شکل شگفت‌انگیزی تهیه می‌شوند. مخصوصاً آن‌که در هر منطقه‌ای آش مخصوص آن منطقه‌ هم سرو می‌شود. طرز تهیه آش ترخون یکی از این نوع آش‌های خوش‌مزه و لذیذ است. این غذا در دسته غذاهای کوبیدنی هم قرار می‌گیرد. غذاهایی مانند گوشت کوبیده یا هلیم که باید به شکل کاملاً له‌شده سرو شوند.

مجله‌ آشپزی پخت خونه سعی دارد با انتشار انواع دستور پخت‌های گیاهی به حفظ سنت سرو غذاهای گیاهی و کم کالری کمک کند. غذاهایی سنتی و لذیذ در فرهنگ غذایی کشورمان که در جهان بی‌نظیر است.

بازم بخونین:  طرز تهیه بروشتا ایتالیایی، یک پیش غذای محبوب بین المللی

یادتان باشد اگر این غذا را آماده کردید و در کنار خانواده و دوستان با خاطره ای خوش آن را میل کردید یا اگر نکته ای در تهیه آن داشتید حتما در پایین همین صفحه در بخش نظرات آن خاطره یا نکته را با ما به اشتراک بگذارید. ما از این که شما تجربیاتتان را با ما به اشتراک بگذارید خوشحال خواهیم شد.
مدیریت پخت خونه

آش ترخون با کشک
آش ترخون با تزئین کشک

مواد لازم برای تهیه آش ترخون برای ۴ نفر

  • برنج سبوس‌دار نیم کوب یا ۱ پیمانه (۱۳۵ گرم)
  • بلغور گندم: نیم پیمانه (۶۰ گرم)
  • لوبیا سفید: ۱ پیمانه (۱۳۰ گرم)
  • عدس، نخود و لوبیا چشم بلبلی ۱ پیمانه
  • تره خرد‌شده ۲ پیمانه
  • ترخون خشک ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز خرد شده ۲ عدد متوسط (۲۸۰ گرم)
  • نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل و ادویه کاری به میزان لازم
  • روغن حیوانی (گاوی) یا روغن کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم (۵۰ گرم)
آش ترخون سنتی
آش ترخون از انواع حبوبات بهره‌مند است

دستور پخت آش ترخون

  1. حبوبات را از قبل خیس می‌کنیم.
  2. لوبیا سفید را همراه آب و کمی زردچوبه کاملاً می‌پزیم، سپس آن را می کوبیم تا له شوند.
  3. عدس، نخود، لوبیا چشم بلبلی، بلغور گندم و برنج را همراه سبزی و کمی نمک، فلفل، زردچوبه و زنجبیل حدود ۳ ساعت می‌پزیم تا کاملاً پخته شود.
  4. حالا تمام مواد را با هم مخلوط می‌کنیم.
  5. سپس پیاز را با روغن زردچوبه و ادویه کمی تفت می‌دهیم و به مواد اضافه می‌کنیم و اجازه میدهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
بازم بخونین:  طرز تهیه هلیم (حلیم) گندم عسلی گیاهی بدون گوشت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *